Postuar më: 28 Mars 2017

Ministrja Gjosha: Integrimi nuk bëhet vetëm me reformat e mëdha, por kalon në dyert e çdo familjeje shqiptare

Inagurohet Qendra e re  për Informim e Bashkimit Europian.

 

 “Qytetarët në qendër të procesit, bashkë me ta përballojmë sfidat”

 

Ministrja Gjosha: Bashkëpunimi real garanton

gjithpërfshirjen e aktorëve për të ardhmen tonë europiane

 

Ministrja e Integrimit Europian, znj. Klajda Gjosha mori sot pjesë në inaugurimin e ambienteve të reja të Qendrës për Informim të Bashkimit Europian.

Në fjalën e saj, Ministrja u shpreh se e ardhmja e Shqipërisë dhe gjithë vendeve të Ballkanit Perëndimor është brenda Bashkimit Europian dhe perspektiva për këto vende duhet të jetë e qartë.

Duke u ndalur tek përkimi i inaugurimit të kësaj qendre me 60 vjetorin e traktatit të Romës, traktati themelues i BE-së, Ministrja Gjosha theksoi se mesazhet e Paqes, Demokracisë dhe Solidaritetit janë tre parime mbi të cilat projekti Europian është themeluar dhe pas shumë dekadash duhet sërish angazhim i madh për t’i ruajtur të paprekur e për t’i forcuar më tej.

“Dimensioni social i tyre, sjell në qendër dhe vetëm qytetarët. Unë besoj fort se duke i konsideruar ata si aleatin më të fuqishëm, ne do të mund të përballojmë këto sfida, duke u bërë garanti i parimeve mbi të cilat është themeluar Bashkimi Europian, duke nxitur zhvillim ekonomik e shoqëror të qëndrueshëm", tha Ministrja.

Ministrja Gjosha, nënvizoi se të gjithë aktorët duhet të kenë gadishmërinë për të ofruar bashkëpunimin real për të punuar për qëllimin e përbashkët: integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian.

“Procesi i integrimit, nuk është vetëm një proces reformash të mëdha, por është një proces që kalon nga dyert e çdo familjeje, për mirëqenien e tyre dhe të ardhmen e sigurt. Aty qëndron puna jonë më e madhe”, tha Ministrja.

Duke shprehur falenderimet për investimet që Bashkimi Europian ka bërë në Shqipëri, Ministrja theksoi se janë miliona euro fonde të taksapaguesve europianë të cilat prej vitesh i janë dedikuar Shqipërisë, për t’i ardhur në ndihmë të zhvillohet më tej, të forcojë shtetin e së drejtës, të konsolidojë demokracinë dhe të rrisë standardet e jetesës.

“Procesi i integrimit nuk është një proces përjashtues, nuk mundet të funksionojë pa gjithpërfshirje, ndaj jo vetëm institucionet shqiptare dhe ato të BE-së, por të gjithë aktorët duhet ta shohin njëri-tjetrin si pjesë e një zinxhiri të pandashëm, ku çdo hallkë nuk ka të njëjtën peshë pa tjetrën”, u shpreh Ministrja.