Ministrja e Integrimit Evropian pret Ministrin e Shtetit të Mbretërisë së Bashkuar për Çështjet Evropiane

Postuar më: 04 Shkurt 2014
Reforma ekonomike ka një rëndësi të veçantë për zhvillimin e mëtejshëm të vendit, ndërsa reforma në drejtësi do të ketë inpakt të drejtpërdrejtë në thithjen e investitorëve të huaj të cilët duan të jenë të sigurt dhe të kenë besim tek institucionet që garantojnë ligjin.

Vendimi i Këshillit për statusin, MIE të vendosur për të vazhduar reformat

Postuar më: 17 Dhjetor 2013
Këshilli, ka vlerësuar progresin domethënës dhe angazhimin e qeverisë së re për të intensifikuar punën në kuadër të procesit të integrimit, duke theksuar se Shqipëria është në rrugë të mbarë dhe marrja e statusit është vetëm çështje kohe

Qeveria merr vlerësime pozitive për vijueshmërinë e procesit integrues nga Holanda

Postuar më: 11 Dhjetor 2013
"Rreth 85% e shqiptarëve janë pro integrimit në Bashkimin Evropian dhe kjo është një tjetër arsye pse marrja e statusit do të ishte një sinjal mjaft pozitiv mbi të gjitha për ta”, ka informuar ministrja Gjosha senatorët holandezë lidhur me kërkesën e tyre mbi pritshmëritë që ka Shqipëria për marrjen e statusit si dhe nivelin e mbështetjes nga publiku shqiptar.

"Pesë prioritetet për statusin, ja masat konkrete të qeverisë"

Postuar më: 17 Tetor 2013
MIE e angazhuar maksimalisht për të bërë integrimin proces gjithëpërfshirës